Despre noi

Istoricul restaurantului “Casa Hirscher”

Casa Hirscher, cunoscuta si sub numele de “Casa de negot”, a fost ridicata intre anii 1539-1545. Apollonia Hirscher, sotia fostului jude al orasului Brasov , Lukas Hirscher, a construit pe cheltuiala sa aceasta casa ca omagiu adus memoriei sotului ei, “mic de statura, dar mare de intelepciune”.

Conceputa in stilul vechilor hale occidentale, cu numeroase camere si pivnite boltite pentru marfurile aduse la targurile saptamanale care se tineau in “piata”, inconjurata de “targul graurului”, “targul straielor” sau “targul florilor”, cu pilastrii si arcade intre care isi etalau produsele iscusitii mesteri ai celor 50 de bresle brasovene , cladirea a fost secole de-a randul simbolul unei vieti economice infloritoare, la raspantia marilor drumuri europene.

Vestitii mesteri s-au dus, dar mandrele efigii ale breslelor s-au pastrat…Au trecut veacuri, incendii si cutremure, dar casa a ramas… Acum, Bistroul “Casa Hirscher” inaugurat in 20 februarie 2004, va invita, precum odinioara vechile hanuri: “intra te rog iubite oaspete, ingaduie-ti ragazul de-un popas … sa petrecem si sa fim veseli in atmosfera primitoare de alta data…”.

  Casa Hirscher

  Casa Hirscher, cunoscuta si sub numele de “Casa de negot”, a fost ridicata intre anii 1539-1545.

  vezi galerie foto

  Ce vă oferim

  Bucataria restaurantului Casa Hirscher este o simfonie a gusturilor mediteraneene si franceze.

  vezi meniu

  Rezervă o masă

  Restaurantul Casa Hirscher este locul ideal unde va puteti face memorabil un eveniment din viata dumneavoastra

  rezervă online