De la Podul Bătușilor la Casa Hirscher

Casa construită în 1545, denumită Podul Bătușilor, Casa negustorilor, Casa Hirscher, cea mai mare construcție la acea vreme din oraș, cu lungimea ei de 67.5 m reflecta puternicul rol comercial al Brasovului.

Apollonia Hirscher, văduva judelui Brașovului Lucas Hirscher a oferit 8000 de florini pentru construirea acestui centru comercial, numit și bazar care asigura un loc de desfășurare a produselor breslașilor brasoveni. Distrusă de repetatele incendii, a fost restaurată în 1960 în forma initială.

În jurul istoriei construirii clădirii s-au născut mai multe legende, fiecare susținând că varianta lui este purul adevăr.” Conform povestirilor văduva Apollonia Hirscher, avea o fată, care în urma unei morți aparente, a fost înmormântată cu tot felul de bijuterii pe ea. Peste noapte niște hoți o jefuiesc, și pentru un inel vor să-i taie degetul fetei, care se trezește.

În amintirea întoarcerii miraculoase a fetei a construit această casă cu arcade. În amintirea acestei întâmplări, Apollonia Hirscher și fiica sa sunt reprezentate într-o frescă pe frontonul clădirii de pe strada Michael Weiss 22.

Certificatul De Excelență
În urma evaluării şi clasificării ca restaurant pe #Tripadvisor, #CasaHirscher a primit Certificatul De Excelență! Vă mulțumim și promitem să fim mereu pe gustul vostru!